Składniki:
mięso
z udźca indyka (lub gulaszowe) ok. 30 dag
przyprawa
do mięs Knorr czerwony (lub inna ulubiona)
smalec
1 łyżeczka
cebula
1
sól,
pieprz
cytryna
¼
bulion
drobiowy 200 ml
pomidory
krojone bez skórki ½ puszki
kwaśna
śmietana 50 ml
mąka
pszenna 1 łyżeczka
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę,
obsypać przyprawą do mięs Knorr i odstawić do lodówki (najlepiej na noc).
Obsmażyć na smalcu, dodać poszatkowaną w piórka cebulę, podsmażyć, przyprawić
solą i pieprzem, przełożyć do rondla. Cytrynę pokroić w plasterki, położyć na
mięso, przykryć i dusić 10 minut.
Wyjąć plasterki cytryny, podlać bulionem i
dusić 15 minut,
po czym dodać pomidory z puszki i dusić ok. pół godziny, do
miękkości mięsa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz