Translate

piątek, 7 lutego 2014

Kurczak w cieście kokosowym




Składniki:

pierś kurczaka ½
Vegeta
jajo 1
mleko ok. 120 ml
mąka pszenna ok. 7 łyżek
imbir 1 łyżeczka
proszek do pieczenia ok. ½ łyżeczki
wiórki kokosowe 5 dag
olej do głębokiego smażenia

Wykonanie:
 
     Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski lub grubszą kostkę. Obsypać Vegetą. Odstawić do lodówki (najlepiej na noc).

 




Jajo roztrzepać z mlekiem. Dodać mąkę, imbir, proszek do pieczenia i wyrobić na gładką masę. Ciasto powinno mieć gęstość naleśnikowego. Wsypać wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać.
Kawałki mięsa zanurzać w cieście

 









 
i smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.

Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ryżem i surówką.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ