Składniki:
pierś kurczaka ½
Vegeta
jajo 1
mleko ok. 120 ml
mąka pszenna ok. 7 łyżek
imbir 1 łyżeczka
proszek do pieczenia ok. ½ łyżeczki
wiórki kokosowe 5 dag
olej do głębokiego smażenia
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski lub
grubszą kostkę. Obsypać Vegetą. Odstawić do lodówki (najlepiej na noc).
Jajo
roztrzepać z mlekiem. Dodać mąkę, imbir, proszek do pieczenia i wyrobić na gładką
masę. Ciasto powinno mieć gęstość naleśnikowego. Wsypać wiórki kokosowe.
Dokładnie wymieszać.
Kawałki mięsa zanurzać w cieście
i smażyć na rozgrzanym
oleju, z obu stron na rumiano.
Wyjąć łyżką cedzakową i odsączyć z nadmiaru
tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ryżem i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz