Translate

piątek, 21 lutego 2014

Ryba pieczona




Składniki:

filet ryby w płatach (np. pangi) 1
ziemniaki 3-6
por ½
masło
sól, czosnek granulowany, papryka słodka i ostra, majeranek, pieprz
koperek

Wykonanie:

     Umyć rybę, osuszyć, podzielić na 3 porcje, oprószyć solą i pieprzem. Ziemniaki obrać umyć, pokroić w plastry, wymieszać z przyprawami
i wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Na ziemniakach położyć kilka listków masła,
na tym rybę i masło.


Pora umyć, pokroić w plastry. Przykryć nim rybę. Posolić i nakryć masłem.

Piec pod przykryciem w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Podawać posypane koperkiem z surówką.

 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ