Translate

sobota, 8 lutego 2014

Zupa z żołądków drobiowych




Składniki:

żołądki drobiowe 30 dag
mieszanka warzywna mrożona 1/4 paczki
kostki bulionowe drobiowe 2
sól, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy
bułka tarta ok. 2 łyżki
masło 1 łyżka
majeranek

Wykonanie:

     Żołądki umyć, zakryć wodą, posolić, ugotować, wyjąć, przestudzić i pokroić w paski.
 


Ponownie włożyć do garnka, dodać kostki bulionowe, mieszankę warzywną, ziele angielskie, ziarna pieprzu i liść laurowy, zalać wodą ok. 1,5 l. Gotować na wolnym ogniu do miękkości.

 Masło rozgrzać na patelni, lekko zrumienić na nim bułkę tartą,
 

dodać do zupy, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Posypać majerankiem,

 
przykryć i zostawić na ok. 2 min, by majeranek się zaparzył. Gotową zupę podawać z pieczywem.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ