Składniki:
żołądki
drobiowe 30 dag
mieszanka warzywna mrożona 1/4 paczki
kostki
bulionowe drobiowe 2
sól,
ziele angielskie, pieprz, liść laurowy
bułka
tarta ok. 2 łyżki
masło
1 łyżka
majeranek
Wykonanie:
Ponownie włożyć do garnka, dodać kostki bulionowe, mieszankę warzywną,
ziele angielskie, ziarna pieprzu i liść laurowy, zalać wodą ok. 1,5 l. Gotować
na wolnym ogniu do miękkości.
Masło rozgrzać na patelni, lekko zrumienić na nim
bułkę tartą,
dodać do zupy, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Posypać majerankiem,
przykryć i zostawić na ok. 2 min, by majeranek się
zaparzył. Gotową zupę podawać z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz