Translate

sobota, 8 lutego 2014

Schabowe po kowalsku




Składniki:

kotlety schabowe 4
jaja 2
bułka tarta
cebula 1
szczypta curry
mozzarella 4 plastry
majonezu 2 łyżeczki
keczup pikantny 2 łyżeczki
sól, pieprz
olej do smażenia

Wykonanie:
 
   Mięso lekko rozbić, posolić. Kotlety obtoczyć w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na tłuszczu ze smażenia kotletów, oprószyć solą, pieprzem i curry. Poddusić. Kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blasze. Posmarować masą cebulową,

 

przykryć mozzarellą. Keczup wymieszać z majonezem,

 

posmarować przygotowane kotlety.
 


Zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż ser się rozpuści.


 Jako podkład do potrawy używam ugotowanym, rozbitych ziemniaków.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ