Składniki:
kotlety
schabowe 4
jaja 2
bułka tarta
cebula 1
szczypta curry
mozzarella 4 plastry
majonezu 2 łyżeczki
keczup pikantny 2 łyżeczki
jaja 2
bułka tarta
cebula 1
szczypta curry
mozzarella 4 plastry
majonezu 2 łyżeczki
keczup pikantny 2 łyżeczki
sól,
pieprz
olej do smażenia
olej do smażenia
Wykonanie:
Mięso lekko rozbić, posolić. Kotlety
obtoczyć w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu
stron na złoto. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na tłuszczu ze smażenia
kotletów, oprószyć solą, pieprzem i curry. Poddusić. Kotlety ułożyć w naczyniu
żaroodpornym lub na blasze. Posmarować masą cebulową,
przykryć mozzarellą. Keczup
wymieszać z majonezem,
posmarować przygotowane kotlety.
Zapiec w piekarniku
rozgrzanym do 180 stopni, aż ser się rozpuści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz