Translate

środa, 23 lipca 2014

Kurczak Melba



Składniki:

filety z piersi kurczaka 6
brzoskwinie lub nektarynki 2
ser Brie 17 dag
masło 2 łyżki
przecier malinowy 1 szklanka
śmietana gęsta ½ szklanki

Wykonanie:

     Każdy filet delikatnie rozbić. Na wierzch położyć brzoskwinie (lub nektarynki) i ser, zawinąć w roladki. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, na wierzchu ułożyć masło lub posmarować roztopionym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 15 minut.

 
     W tym czasie przygotować sos: Do rondla wlać przecier malinowy, dodać śmietanę i gotować na małym ogniu 5 minut.

 
     Przed podaniem polać mięso sosem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ