Składniki:
filety
z piersi kurczaka 6
brzoskwinie
lub nektarynki 2
ser
Brie 17 dag
masło
2 łyżki
przecier
malinowy 1 szklanka
śmietana
gęsta ½ szklanki
Wykonanie:
Każdy
filet delikatnie rozbić. Na wierzch położyć brzoskwinie (lub nektarynki) i ser,
zawinąć w roladki. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, na wierzchu ułożyć
masło lub posmarować roztopionym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180
stopni i piec 15 minut.
W tym czasie przygotować sos: Do rondla wlać przecier malinowy, dodać śmietanę i gotować na małym ogniu 5 minut.
Przed podaniem polać mięso sosem.
W tym czasie przygotować sos: Do rondla wlać przecier malinowy, dodać śmietanę i gotować na małym ogniu 5 minut.
Przed podaniem polać mięso sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz