Translate

poniedziałek, 7 lipca 2014

Sznycle wieprzowe w omlecie



Składniki:

sznycle wieprzowe 4
sól, pieprz
jaja 4
mleko 4 łyżki
mąka pszenna 2 łyżeczki
masło do smażenia
szczypiorek

Wykonanie:

     Sznycle wieprzowe rozbić na cienkie plastry, posypać solą i pieprzem.

 
Zrumienić na rozgrzanym maśle z obu stron.
Jaja rozmącić z mlekiem, solą i mąką (na 1 omlet liczyć 1 jajo, pół łyżeczki mąki i łyżkę mleka). Wylać na patelnię z rozpuszczonym masłem.
Gdy masa zacznie tężeć, ułożyć na wierzchu usmażone sznycle, posypać posiekanym szczypiorkiem i jeszcze chwilę pozostawić na ogniu.

 

Podawać z frytkami lub z gotowanymi ziemniakami polanymi masłem i z surówką.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ