Składniki:
Ciasto:
mąka pszenna 60 dag
cukier 1 szklanka
kakao 2 łyżki
margaryna 1
śmietana 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Ser:
twaróg
1,2 kg
masło
1
jaja
10
aromat
cytrynowy
mąka
ziemniaczana 1 czubata łyżka
cukier
puder 2 szklanki
proszek
do pieczenia 1 łyżeczka
Wykonanie:
Do
zmielonego twarogu dodać cukier, 3 jaja i ucierając dodawać po żółtku. Masło
roztopić, przestudzić, dolewać porcjami do masy. Dodać aromat, mąkę wymieszaną
z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie
połączyć z masą twarogową.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć jedną kulę ciasta, równo rozłożyć. Na to wylać masę twarogową i przykryć warstwą wiórków startych z drugiej porcji ciasta.
Piec w 180 stopniach ponad godzinę. Zostawić do wystygnięcia.
Uwaga: Ciasto kruche można przygotować dzień wcześniej.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno zetrzeć jedną kulę ciasta, równo rozłożyć. Na to wylać masę twarogową i przykryć warstwą wiórków startych z drugiej porcji ciasta.
Piec w 180 stopniach ponad godzinę. Zostawić do wystygnięcia.
Uwaga: Ciasto kruche można przygotować dzień wcześniej.
pysznzie wygląda
OdpowiedzUsuń