Składniki:
ryby
1,5 kg
sól
mąka
do panierowania
olej
do smażenia
cebula
3
liść
laurowy 4
ziele
angielskie
koncentrat
pomidorowy 1 (190g)
keczup
pikantny 200 ml
cukier
3 łyżki
ocet ok. 75 ml
woda
4 szklanki
Wykonanie:
Ryby sprawić, umyć, większe sztuki pokroić w
dzwonka, posolić i odstawić na jakiś czas.
Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z obu stron na złoto.
Poukładać w słoikach.
Następnie obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z obu stron na złoto.
Poukładać w słoikach.
Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na lekko brązowy
kolor.
Rozłożyć na rybę w słoikach tak, aby w każdym była mniej więcej taka sama ilość.
Rozłożyć na rybę w słoikach tak, aby w każdym była mniej więcej taka sama ilość.
Wodę wymieszać z keczupem, koncentratem i octem. Dodać liście laurowe,
ziele angielskie, sól, cukier i zagotować. Doprawić solą do smaku. Gorącym sosem
zalać ryby w słoikach i mocno zakręcić.
Odstawić w chłodne miejsce do góry dnem, do ostygnięcia.
Odstawić w chłodne miejsce do góry dnem, do ostygnięcia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz