Translate

sobota, 5 lipca 2014

Ogony wieprzowe duszone z grzybami




Składniki:

ogony wieprzowe 2
przyprawa do mięs
olej do smażenia
grzyby leśne ok. 30 dag
szalotki 4
sól, pieprz
liść laurowy, ziele angielskie, pieprz
kostka rosołowa wołowa 1
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Wykonanie:
 
     Ogony umyć, poporcjować. Obsypać przyprawą, odstawić. Grzyby oczyścić, pokroić i obgotować w niewielkiej ilości wody.

 
Ogony obsmażyć na oleju.


Przełożyć do grzybów. Dodać przyprawy, obłożyć szalotkami. Wrzucić kostkę rosołową.

 

     Podlać ½ szklanki wody, wlać wino i dusić do miękkości na wolnym ogniu.

 
Doprawić do smaku.
     
Podawać ze świeżym pieczywem.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ