Translate

wtorek, 8 lipca 2014

Szaszłyki z kurczaka z brzoskwiniami


Składniki:


pierś kurczaka 75 dag
brzoskwinie 4-5 (z puszki lub świeże)
sól
Marynata:
olej ¼ szklanki
sok lub zalewa z brzoskwiń ¼ szklanki
przyprawa do piernika 1 łyżka
sos sojowy 3 łyżki
sól

Wykonanie:
 
     Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kwadraty o boku ok. 3 cm, oprószyć solą.


W miseczce wymieszać składniki marynaty, włożyć kawałki kurczaka, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godziny.

Brzoskwinie podzielić na cząstki. Mięso wyjąć z marynaty. Nabijać na szpadki na przemian kurczaka i brzoskwinie.

 
Piec na grillu, obracając i smarując marynatą.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ