Składniki:
pierś
kurczaka 75 dag
brzoskwinie
4-5 (z puszki lub świeże)
sól
Marynata:
olej
¼ szklanki
sok
lub zalewa z brzoskwiń ¼ szklanki
przyprawa
do piernika 1 łyżka
sos
sojowy 3 łyżki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kwadraty o
boku ok. 3 cm, oprószyć solą.
W miseczce wymieszać składniki marynaty, włożyć kawałki kurczaka, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Brzoskwinie podzielić na cząstki. Mięso wyjąć z marynaty. Nabijać na szpadki na przemian kurczaka i brzoskwinie.
Piec na grillu, obracając i smarując marynatą.
W miseczce wymieszać składniki marynaty, włożyć kawałki kurczaka, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Brzoskwinie podzielić na cząstki. Mięso wyjąć z marynaty. Nabijać na szpadki na przemian kurczaka i brzoskwinie.
Piec na grillu, obracając i smarując marynatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz