Translate

czwartek, 10 lipca 2014

Piersi kurczaka z migdałami i mango




Składniki:

pierś kurczaka 1
sól, pieprz
mąka pszenna 2 łyżki
jaja 2
migdały posiekane 15 dag
masło lub olej 10 dag
mango 2 lub brzoskwinie 2
sos chutney
śmietana 30% 100 ml
curry

Wykonanie:
 
     Filety umyć, osuszyć, delikatnie rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, rozmąconych jajach i posiekanych migdałach. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

 
Odstawić w ciepłe miejsce. Na reszcie tłuszczu podgrzać kawałki mango lub brzoskwiń,

 
przyprawić sosem chutney, ewentualnie solą i pieprzem. Śmietanę ubić. Porcje kurczaka ułożyć na półmisku, przybrać kawałkami owoców, bitą śmietaną i przyprawić curry. 
Podawać z ryżem lub kuskusem.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ