Składniki:
pierś
kurczaka 1
sól,
pieprz
mąka
pszenna 2 łyżki
jaja
2
migdały
posiekane 15 dag
masło
lub olej 10 dag
mango
2 lub brzoskwinie 2
sos
chutney
śmietana 30% 100 ml
curry
Wykonanie:
Filety umyć, osuszyć, delikatnie rozbić dłonią. Oprószyć solą i
pieprzem. Panierować w mące, rozmąconych jajach i
posiekanych migdałach. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty
kolor.
Odstawić w ciepłe miejsce. Na reszcie tłuszczu podgrzać kawałki mango
lub brzoskwiń,
przyprawić sosem chutney, ewentualnie solą i pieprzem. Śmietanę ubić. Porcje
kurczaka ułożyć na półmisku, przybrać kawałkami owoców, bitą śmietaną i
przyprawić curry.
Podawać z ryżem lub kuskusem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz