Translate

niedziela, 1 grudnia 2013

Ryba po grecku




Składniki:

filety mintaja (lub morszczuka) 6
cebula 2
marchew 2
korzeń pietruszki lub seler 1
olej
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty (biały)
koncentrat pomidorowy

Wykonanie:

     Obraną i umytą marchew oraz pietruszkę zetrzeć na grubej tarce. Podlać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele, pieprz, posolić. Poddusić. Cebulę pokroić w półplastry, zezłocić na oleju, dodać do warzyw. Dusić jeszcze ok. 10 minut. Zaciągnąć koncentratem. W tym czasie usmażyć filety posolone i oprószone pieprzem. Na gorąco podawać z ziemniakami, puree lub ryżem. Na zimno podawać z pieczywem.

1 komentarz:

  1. Bardzo dobra Ryba po Grecku.
    Dziś zrobiłem..super!!!
    Gratuluje przepisu!
    Pozdrawiam
    Daniel

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ