Składniki:
filety mintaja (lub morszczuka) 6
cebula 2
marchew 2
korzeń pietruszki lub seler 1
olej
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty
(biały)
koncentrat pomidorowy
Wykonanie:
Obraną
i umytą marchew oraz pietruszkę zetrzeć na grubej tarce. Podlać niewielką
ilością wody, dodać liść laurowy, ziele, pieprz, posolić. Poddusić. Cebulę pokroić
w półplastry, zezłocić na oleju, dodać do warzyw. Dusić jeszcze ok. 10 minut. Zaciągnąć
koncentratem. W tym czasie usmażyć filety posolone i oprószone pieprzem. Na
gorąco podawać z ziemniakami, puree lub ryżem. Na zimno podawać z pieczywem.
Bardzo dobra Ryba po Grecku.
OdpowiedzUsuńDziś zrobiłem..super!!!
Gratuluje przepisu!
Pozdrawiam
Daniel