Translate

wtorek, 10 grudnia 2013

Ciasto świąteczne




Składniki:

margaryna 0,5
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 1
dżem (jabłkowy) 3 pełne łyżki
goździki 3
cynamon 2 łyżeczki
kakao 2 czubate łyżki
jaja 2
mleko 1 łyżka
soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
mąka pszenna 2 szklanki

Wykonanie:

     Margarynę rozetrzeć z cukrem pudrem i waniliowym. Dodać dżem, nadal ucierać (może się zwarzyć, ale to nie przeszkadza). Podczas ucierania dodać goździki, cynamon, kakao, mleko, jaja, a na koniec mąkę wymieszaną z sodą. Dokładnie wyrobić. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ