Składniki: 
margaryna 0,5 
cukier puder 1 szklanka 
cukier waniliowy 1 
dżem (jabłkowy) 3 pełne łyżki 
goździki 3 
cynamon 2 łyżeczki 
kakao 2 czubate łyżki 
jaja 2 
mleko 1 łyżka 
soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka 
mąka pszenna 2 szklanki
Wykonanie: 
     Margarynę rozetrzeć z cukrem pudrem i
waniliowym. Dodać dżem, nadal ucierać (może się zwarzyć, ale to nie
przeszkadza). Podczas ucierania dodać goździki, cynamon, kakao, mleko, jaja, a
na koniec mąkę wymieszaną z sodą. Dokładnie wyrobić. Wylać na blachę wyłożoną
papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut.


 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz