Składniki:
kilka kromek czerstwego chleba
jajo 1
mleko ok. 70 ml
mortadela ok. 0,35 dag
cebula 1
olej do smażenia
ser żółty starty
Sos: majonez keczup, kiszony ogórek
Wykonanie:
Przygotować
sos: majonez wymieszać z keczupem i ogórkiem startym na grubej tarce. Chleb
pokroić w kostkę i usmażyć na grzanki. Wędlinę pokroić w drobną kostkę,
podsmażyć. Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na złoto lub zaparzyć w kuchence
mikrofalowej. Na posmarowaną olejem patelnię wyłożyć grzanki i zalać jajkiem
roztrzepanym z mlekiem. Na to wyłożyć wędlinę, następnie cebulę, przykryć
serem. Delikatnie podsmażyć by ser się rozpuścił. Podawać z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz