Translate

czwartek, 12 grudnia 2013

Zapiekanka z chleba




Składniki:

kilka kromek czerstwego chleba
jajo 1
mleko ok. 70 ml
mortadela ok. 0,35 dag
cebula 1
olej do smażenia
ser żółty starty
Sos: majonez keczup, kiszony ogórek

Wykonanie:

     Przygotować sos: majonez wymieszać z keczupem i ogórkiem startym na grubej tarce. Chleb pokroić w kostkę i usmażyć na grzanki. Wędlinę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Cebulę pokrojoną w kostkę usmażyć na złoto lub zaparzyć w kuchence mikrofalowej. Na posmarowaną olejem patelnię wyłożyć grzanki i zalać jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Na to wyłożyć wędlinę, następnie cebulę, przykryć serem. Delikatnie podsmażyć by ser się rozpuścił. Podawać z sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ