Translate

wtorek, 10 grudnia 2013

Gulasz z serc drobiowych




Składniki:

serduszka kurze 0,4 kg
cebula 1
mąka pszenna 3-4 łyżki
Vegeta
ziele angielskie, pieprz, liść laurowy
olej do smażenia

Wykonanie:

     Serduszka pozbawić żyłek, umyć i pokroić w grubsze plasterki (ok. 3 plastry z jednego serduszka).
 
Przełożyć na patelnię, oprószyć mąką i Vegetą.

 
Delikatnie podsmażyć, uważać, by się nie przypaliło. Przełożyć do rondla.
Cebulę pokroić w kostkę, zezłocić na patelni i dodać do serduszek. Wszystko podlać wodą (ok. 200 ml). Dodać przyprawy i dusić do miękkości.
 


Podawać z ziemniakami, kaszą i surówką.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ