Składniki:
serduszka kurze 0,4 kg
cebula 1
mąka pszenna 3-4 łyżki
Vegeta
ziele angielskie, pieprz, liść laurowy
olej do smażenia
Wykonanie:
Serduszka pozbawić żyłek, umyć i pokroić w
grubsze plasterki (ok. 3 plastry z jednego serduszka).
Przełożyć na patelnię, oprószyć
mąką i Vegetą.
Delikatnie podsmażyć, uważać, by się nie przypaliło. Przełożyć
do rondla.
Cebulę pokroić w kostkę, zezłocić na patelni i dodać do serduszek. Wszystko podlać wodą (ok. 200 ml). Dodać przyprawy i dusić do miękkości.
Cebulę pokroić w kostkę, zezłocić na patelni i dodać do serduszek. Wszystko podlać wodą (ok. 200 ml). Dodać przyprawy i dusić do miękkości.
Podawać z ziemniakami, kaszą i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz