Składniki:
oliwa 2 łyżki
ryż 1 torebka (ok. 110 g)
czosnek 1 ząbek
papryka czerwona 1
bulion wołowy ok.0,5 l
mięso pieczone (razem z cebulą)
natka pietruszki 1-2 łyżki
ser żółty starty 3 łyżki
Wykonanie:
Rozgrzać olej na patelni, wrzucić ryż i stale
mieszając, podsmażać przez 5 minut.
Czosnek drobno pokroić, paprykę, pozbawioną
gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Dodać do ryżu, podgrzewać przez kolejne 5
minut.
Wlać bulion, zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i podgrzewać przez
ok. 20 minut, aż ryż nabierze właściwej konsystencji.
Dołożyć pieczone mięso z
cebulą pokrojone w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, posypać natką.
Wymieszać
z połową sera.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz