Translate

środa, 11 grudnia 2013

Gulasz z sosem serowo-pieczarkowym




Składniki:

schab ok. 0,5 kg (lub inne miękkie wieprzowe, ale wymaga dłuższego duszenia)
masło 2-3 łyżki
pieczarki (małych 11) 20 dag
musztarda 1 łyżeczka
imbir, sól, pieprz do smaku
2 łyżki białego wytrawnego wina
śmietana 150 g
serek topiony w kiełbasce (kremowy lub śmietankowy)
makaron penne

Wykonanie:

     Mięso pokroić w słupki. Obsmażyć na maśle. Pieczarki umyć, poszatkować, wrzucić do garnka, podlać niewielką ilością wody. Poddusić ok. 5-10 min.

 



Dodać mięso, musztardę, imbir, sól i pieprz , wino. Dusić do miękkości mięsa.

 

W tym czasie ugotować makaron. Do sosu wrzucić serek - rozpuścić. Dolać śmietanę. Podgotować przez ok. 10 min. Podawać z makaronem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ