Składniki: 
schab ok. 0,5 kg (lub inne miękkie wieprzowe, ale
wymaga dłuższego duszenia) 
masło 2-3 łyżki 
pieczarki (małych 11) 20 dag 
musztarda 1 łyżeczka 
imbir, sól, pieprz do smaku 
2 łyżki białego wytrawnego wina
śmietana 150 g 
serek topiony w kiełbasce (kremowy lub śmietankowy) 
makaron penne
Wykonanie: 
 Mięso pokroić w słupki. Obsmażyć na maśle.
Pieczarki umyć, poszatkować, wrzucić do garnka, podlać niewielką ilością wody. Poddusić
ok. 5-10 min.
     Mięso pokroić w słupki. Obsmażyć na maśle.
Pieczarki umyć, poszatkować, wrzucić do garnka, podlać niewielką ilością wody. Poddusić
ok. 5-10 min.
Dodać mięso, musztardę, imbir, sól i pieprz , wino. Dusić do
miękkości mięsa.
W tym czasie ugotować makaron. Do sosu wrzucić serek - rozpuścić. Dolać
śmietanę. Podgotować przez ok. 10 min. Podawać z makaronem.



 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz