Zawsze na święta.
Składniki:
mleko 1 l
śmietana 36% 1 l
jaja 5
masło 1
cukier puder 1 szklanka
herbatniki 7 paczek
kakao
polewa czekoladowa
Wykonanie:
Z
mleka, śmietany i roztrzepanych jaj ugotować twaróg (mieszać, by się nie
przypalił). Odcedzić i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem, dodawać twaróg po
łyżce, ucierać. Podzielić na 2 części i do jednej dodać kakao. Herbatniki (1/3
porcji)
(przez sekundę można zanurzyć w mleku lub serwatce powstałej z gotowania
twarogu; zbyteczne, jeśli krem jest luźny) układać 3 w poziomie na celofanie
lub folii aluminiowej. Wyłożyć na nie białą masę, a na niej ułożyć herbatniki
po 3 pionowo.
Złożyć w trójkąt. Polać polewą czekoladową i schłodzić. Podawać
następnego dnia.
Kolejność kolorów zależy od naszego upodobania.
Kolejność kolorów zależy od naszego upodobania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz