Translate

sobota, 7 grudnia 2013

Zupa gulaszowa




Składniki:

wołowina bez kości (zrazówka) pokrojona w słupki ok. 0,3 kg
wieprzowina chuda (łopatka) pokrojona w słupki ok. 0,3 kg
cebula pokrojona w piórka 2
papryka różnokolorowa pokrojona w słupki 2-3 (zależy od wielkości)
ziemniaki pokrojone w kostkę 0,5 kg
makaron zacierki
słodka papryka ok. 2 łyżek
pomidory bez skórki pokrojone w grubą kostkę 3-4
czosnek, majeranek, sól, ostra papryka
wywar mięsny ok. 2 litrów
olej

Wykonanie:

     Wołowinę zezłocić na oleju, przełożyć do garnka z wywarem. Zagotować. Wieprzowinę podsmażyć, dodać cebulę, paprykę, paprykę w proszku, pomidory, poddusić. Połączyć ze sobą dwa rodzaje mięs, przyprawić. Dodać ziemniaki, zagotować, na koniec dodać zacierki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ