Składniki:
jaja ugotowane na twardo, 4
masło, 1 łyżka
sól, pieprz kolorowy mielony do smaku
szczypta granulowanego czosnku
bazylia lub natka pietruszki
bułka tarta
masło do smażenia
(W bogatszej wersji można dodać pieczarki lub szynkę.)
Wykonanie:
Jaja
w skorupkach przepołowić wzdłuż ostrym nożem. Uważać, by nie zepsuć skorupek.
Wyjąc białko z żółtkiem, rozdrobnić widelcem. Dodać przyprawy, wymieszać. By
masa była bardziej zwarta dodać masło. Masą napełnić skorupki, górną część panierować
w bułce tartej, odwrócić i smażyć na złoto. Podawać gorące.
Uwaga:
Jeśli
chcemy dodać pieczarki, to powinny być wcześniej usmażone lub blanszowane.
Zarówno grzybki, jak szynka powinny być drobno pokrojone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz