Sopa de tomates con platanos
Składniki:
pomidory 1 kg
wywar mięsny 0,5 l
sól
olej 2 łyżki
cebula 2
banan 4
biały pieprz mielony
wiórki kokosowe
ewentualnie śmietana kremówka 100 ml
Wykonanie:
Pomidory umyć, pokroić w talarki, włożyć do rondla, posolić, zalać wywarem mięsnym i gotować aż do rozgotowania. Następnie przetrzeć przez sito. Na rozgrzanym oleju rumienimy
drobno posiekaną cebulę, dodajemy rozgniecione widelcem banany i chwilę
smażymy. Banany z cebulą łączymy z wywarem pomidorowym (najlepiej przetrzeć do wywaru) i dokładnie mieszamy. (W
tym momencie możemy dodać śmietanę). Doprawiamy do smaku solą i białym
pieprzem. Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz