Składniki:
filety z kurczaka 4
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki (można dodać łyżeczkę
pesto rosso)
wędzony boczek 4 plastry
świeże liście bazylii (lub suszonej + natka
pietruszki) 2 łyżki
sól, pieprz
olej do posmarowania
Wykonanie:
Rozgnieciony czosnek wymieszać z koncentratem
(i pesto). Piersi kurczaka umieścić między dwoma kawałkami folii spożywczej i rozpłaszczyć
za pomocą wałka. Na filety wyłożyć koncentrat pomidorowy. Przykryć plastrem
boczku, posypać bazylią lub pietruszką, oprószyć solą i pieprzem.
Zwinąć i pokroić
w grube plastry. Nadziać na patyczki.
Posmarować olejem i włożyć do gorącego
grilla na 10-15 minut, w tym czasie raz odwrócić.
Podawać z tostami i ulubioną
surówką (najlepiej z zieloną sałatą).
Wyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuń