Składniki:
udka kurczaka, 4 całe
sól, 0,5 łyżki
papryka w proszku, 0,5 łyżki
oregano, tymianku, szałwi, bazylii, majeranku, po 0,5
łyżeczki
czosnek granulowany i cebulka, kolorowy pieprz, po 0,5
łyżeczki
tarta bułka, 1,5-2 szklanki
jaja, 2
mleko, 0,25 szklanki
mąka, 1 szklanka
olej
Wykonanie:
Przyprawy wymieszać z tartą bułką. Udka oprószyć mąką.
Jaja rozmącić z mlekiem, zanurzać w nich udka, następnie obtaczać w bułce z
przyprawami. Przyrumienić na gorącej patelni wysmarowanej olejem. Przełożyć do
naczynia żaroodpornego i piec ok. 25 minut. Podawać z ryżem, ziemniakami lub
frytkami i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz