Składniki:
uda kurczaka duże 4
Vegeta
bułka tarta 125 g
ser żółty starty (lub parmezan)125 g
czosnek 2 ząbki
posiekana świeża bazylia lub natka
pietruszki 6 łyżek
pieprz
jajo 1
Wykonanie:
Usunąć kości z mięsa. Posypać Vegetą, odstawić
na noc do lodówki. Do tartej bułki dodać sprasowany czosnek, ser i bazylię. Dodać
sporo pieprzu i wymieszać. Wbić jajo. Uda kurczaka położyć na blasze skórą do
dołu tak, by zachodziły na siebie. Ułożyć na nich przygotowaną masę, zamknąć, pospinać
wykałaczkami. Kurczaka lekko natłuścić (np. oliwą) i piec w 180 stopniach przez
ok. 1 godziny. Podawać roladę pokrojoną w plastry na zimno lub na gorąco z
warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz