Translate

wtorek, 19 listopada 2013

Krokiety w waflu





Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
pieczarki ok. 25 dag
masło 1-2 łyżki
cebula 1
jajo 1
sól, pieprz
wafle kwadratowe 1 paczka
jaja, bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Wykonanie:

     Umyte pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle (odsączyć). Cebulę drobno posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem, pieczarkami i cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowaną masę wyłożyć na wafel, przykryć drugim i pokroić w kwadraty o boku ok. 10 cm.

 
Panierować w jajku i tartej bułce. Obsmażyć na gorącym oleju na złoto z obu stron.

Ułożyć pionowo w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku (180 stopni; 15-20 minut).



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ