Składniki:
mięso mielone 0,5 kg
pieczarki ok. 25 dag
masło 1-2 łyżki
cebula 1
jajo 1
sól, pieprz
wafle kwadratowe 1 paczka
jaja, bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Wykonanie:
Umyte pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle
(odsączyć). Cebulę drobno posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem, pieczarkami i
cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowaną masę wyłożyć na
wafel, przykryć drugim i pokroić w kwadraty o boku ok. 10 cm.
Panierować w
jajku i tartej bułce. Obsmażyć na gorącym oleju na złoto z obu stron.
Ułożyć
pionowo w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku (180 stopni; 15-20 minut).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz