Translate

sobota, 23 listopada 2013

Kurczak mascarpone





Składniki:

ser mascarpone 1
pierś kurczaka 1
makaron (najlepiej wstążki)
pomidory w puszce 1
cebula duża 1
świeże liście bazylii
tabasco
sok z 1/2 cytryny
pieprz ziołowy, sól
oliwa

Wykonanie:

     Ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Mięso pokroić w cienkie plastry (można lekko rozbić), posypać solą i pieprzem, usmażyć na oliwie na złoty kolor z obu stron. Cebulę pokroić w kostkę, zezłocić na oliwie, dodać pomidory, dusić przez ok. 10 min. Dodać ser mascarpone, przyprawić solą, pieprzem, tabasco i sokiem z cytryny, zdjąć z ognia. Mięso polać sosem, przybrać listkami bazylii. Podawać z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ