Translate

poniedziałek, 18 listopada 2013

Roladki drobiowe ze szpinakiem





Składniki:

filety z piersi indyka 6
szpinak 1 paczka
ser żółty 7 dag
sól, pieprz, gałka muszkatałowa
cebula duża 1
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
jaja 2
mąka, bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Wykonanie:

     Mięso umyć, osuszyć, delikatnie rozwałkować przez folię lub rozbić, posolić. Drobno pokrojoną cebulę i czosnek przesmażyć na maśle. Dodać szpinak, poddusić. Na koniec przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, ostudzić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do szpinaku, dokładnie wymieszać. Filety posmarować masą szpinakową, zwinąć w roladki.

Panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Ułożyć na rozgrzanym oleju, szwem do dołu i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z ryżem lub ziemniaczkami i surówką.



1 komentarz:

DRUKUJ