Super szybka
Składniki:
fasola biała 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
kukurydza 1 puszka
oliwki zielone (faszerowane papryką)
szczypiorek
sól, pieprz
Sos: oliwa, 2-3 ząbki czosnku, bazylia świeża lub suszona (Można użyć gotowego sosu winegret.)
Wykonanie:
Przygotować sos: ząbki czosnku obrać i pokroić
w plasterki lub ćwiartki, obłożyć listkami świeżej bazylii lub posypać suszoną,
zalać oliwą. Odstawić. Warzywa z puszek wyłożyć na durszlak, opłukać zimną
wodą, odsączyć. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć,
delikatnie wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Polać sosem. Podawać z
pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz