Translate

sobota, 23 listopada 2013

Kurczak z ryżem brzoskwiniowym




Składniki:

porcje kurczaka (uda) 4
olej
ząbek czosnku 1
szklaneczka ryżu 1
brzoskwinie z puszki 3-4 połówki
sok z brzoskwiń
sól, pieprz

Wykonanie:

     Umyte porcje kurczaka solimy i obsmażamy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Wyjmujemy na talerz. Na tę samą patelnię wsypujemy ryż, delikatnie solimy o prażymy. Prasujemy czosnek i dodajemy do ryżu. Chwilę podsmażamy. Brzoskwinie dzielimy na mniejsze kawałki, dorzucamy do ryżu. Na to wykładamy zezłocone porcje kurczaka, zalewamy sokiem z brzoskwiń i dusimy ok. 15 minut. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ