Składniki:
masło 60 g
cebula posiekana 1
koncentrat pomidorowy (Pudliszki) ok. 240 g
bulion warzywny 0,4 l
pomarańcze 3-4 (sok)
przyprawa do zup (np. Vegeta)
makaron fusilli (świderki)
cukier 1 łyżka
śmietana ok. 150 g
sól, pieprz
bazylia, natka pietruszki lub selera do przybrania
Wykonanie:
Gotujemy bulion warzywny ze świeżych lub
suszonych warzyw, z dodatkiem przyprawy do zup. Na rozgrzanym maśle przesmażamy
cebulę i dodajemy do wywaru warzywnego. Zaprawiamy koncentratem pomidorowym.
Łączymy z sokiem z pomarańczy. Dodajemy makaron, doprawiamy solą i pieprzem.
Wsypujemy cukier i gotujemy ok. 15 minut. Gotową zupę podajemy udekorowaną
kleksem śmietany, skórką pomarańczy i zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz