Składniki:
schab ok. 0,6 kg
gęsta śmietana lub gęsty jogurt naturalny 1 kubek (ok.
0,5 l)
czerwone porzeczki 1 szklanka
cukier 1/4 szklanki
ziarna zielonego pieprzu (lub innego)
kiwi 2
sól, pieprz (kolorowy mielony)
Wykonanie:
Schab pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Sznycle
obsypać solą i mielonym pieprzem. Porzeczki umyć, obrać z gałązek. W rondlu rozgrzać
śmietanę, porzeczki, cukier i ziarna pieprzu. Gotować na wolnym ogniu 5 minut. Obrać
kiwi, pokroić i dodać do sosu. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem
i piec ok 50 minut w temperaturze 180 stopniu. Podawać z makaronem lub
ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz