Składniki:
karkówka 1,2 kg
suszone grzyby (im więcej tym lepiej)
cebule 3
maggi 3 łyżki
cukier 5 łyżek
ocet winny 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
woda 8 łyżek
przyprawa Delikat Knorr czerwony do mięsa
Wykonanie:
Grzyby
namoczyć w wodzie. Mięso pokroić w plastry o grubości 1 cm. Posypać przyprawą
Knorr. Odstawić na min 3-4 godziny (lub na noc do lodówki). Przełożyć do
naczynia żaroodpornego. Namoczone grzybki pokroić w paski. Wyłożyć na mięso.
Cebulę pokroić w plastry. Wyłożyć na grzyby. Zalać sosem przygotowanym z reszty
składników. Piec w piekarniku 1h 15 min. Podawać z ryżem lub ziemniakami i
ulubioną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz