Translate

niedziela, 24 listopada 2013

Kiełbaski z grilla






Składniki:

białe kiełbaski (cienkie) 6
oliwa
oliwki 6
Sos: czosnek 4 ząbki
sól
keczup (ok. 1/2 szklanki)
bazylia
pieprz świeżo mielony (kolorowy)
papryka ostra mielona

Wykonanie:

     Czosnek obrać, rozgnieść i rozetrzeć z solą. W miseczce wymieszać dokładnie z keczupem, bazylią, papryką i pieprzem.

Kiełbaski zwinąć w ślimaczki, w środek włożyć po oliwce, nadziać na patyczki i posmarować oliwą. Podpiec na grillu. Następnie posmarować sosem i piec nadal, przewracając aż się zrumienią.

 
Podawać z ulubionym pieczywem i np. sosem tzatziki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ