Składniki na jedną porcję:
kawa 1-2 łyżeczki
żółtko 1
cukier 4 łyżeczki
cynamon lub wiórki czekolady
rum (dla wzmożenia smaku i aromatu)
1 łyżeczka
Wykonanie:
Żółtko wrzucić do kubeczka, dodać cukier
i razem utrzeć do białości (aż pojawi się pianka).
Kawę zaparzyć bezpośrednio w szklance lub ekspresie. (Dodać
rum). Dobrze, jeśli szklanka jest przezroczysta, wówczas uzyskamy super efekt
wizualny.
Do szklanki z kawą delikatnie, powoli, za pomocą łyżeczki
wylewamy kogel mogel.
Następnie posypujemy cynamonem lub wiórkami czekolady.
Tak podana kawa nie wymaga już "towarzystwa" ciasteczek.


Następnie posypujemy cynamonem lub wiórkami czekolady.
Tak podana kawa nie wymaga już "towarzystwa" ciasteczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz