Translate

poniedziałek, 11 listopada 2013

Kurczak pod pierzynką




Składniki:

piersi kurczaka 0,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 0,3 kg
papryka czerwona 0,5 kg
koncentrat pomidorowy
olej do smażenia
sól, pieprz, papryka w proszku, oregano








Wykonanie:

     Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski, podsmażyć na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego i oprószyć przyprawami. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i wyłożyć na mięso. Cebulę obrać, pokroić w piórka i ułożyć na pieczarkach. Paprykę umyć, osuszyć, pokroić w paski i przykryć cebulę. (Każdą warstwę przyprawić do smaku). Całość posmarować koncentratem pomidorowym. Podlać wodą i zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ