Pieczywo czosnkowe doskonale pasuje do
wielu dań z grilla.
Składniki:
masło miękkie 150 g
czosnek 3 ząbki
posiekana natka pietruszki lub bazylii
2 łyżki (może być suszona)
sól, pieprz
bagietka duża 1 lub małe 2
Wykonanie:
Masło, sprasowany czosnek i natkę
pietruszki lub bazylii wymieszać dokładnie w miseczce, posypać solą i pieprzem.
Bagietkę pokroić na grube kawałki. Posmarować je czosnkowym masłem i z powrotem
złożyć w całość na grubej aluminiowej folii. Bagietkę delikatnie zawinąć i wstawić
do gorącego piekarnika (grilla) na 10-15 minut. Opiekać, aż masło się roztopi,
a pieczywo dobrze podgrzeje. Podawać, jako dodatek do dań z grilla.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz