Składniki:
serca drobiowe 0,5 kg
pieczarki 0,3 kg
masło 1-2 łyżki
mąka 2 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, maggi
śmietana
bulion drobiowy 2 szklanki
Wykonanie:
Serduszka dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w
plastry. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić sprasowany czosnek, zeszklić. Dodać
pokrojone serca, oprószyć mąką i przesmażyć. Przełożyć do rondla. Pieczarki
oczyścić, pokroić w paski i dodać do serc. Podlać bulionem. Dodać pieprz,
ziele, liść laurowy, maggi, dusić na wolnym ogniu. Doprawić solą do smaku,
zabielić śmietaną. Podawać z ziemniakami lub kaszą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz