Translate

sobota, 16 listopada 2013

Serduszka drobiowe z pieczarkami




Składniki:

serca drobiowe 0,5 kg
pieczarki 0,3 kg
masło 1-2 łyżki
mąka 2 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, maggi
śmietana
bulion drobiowy 2 szklanki

Wykonanie:

    Serduszka dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić sprasowany czosnek, zeszklić. Dodać pokrojone serca, oprószyć mąką i przesmażyć. Przełożyć do rondla. Pieczarki oczyścić, pokroić w paski i dodać do serc. Podlać bulionem. Dodać pieprz, ziele, liść laurowy, maggi, dusić na wolnym ogniu. Doprawić solą do smaku, zabielić śmietaną. Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ