Składniki:
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1 szklanka
jajo 1
mleko 1 szklanka
olej 4 łyżki
cynamon 1-2 łyżeczki
soda oczyszczona 1 łyżeczka
Wykonanie:
Wszystkie
składniki wrzucić do miski i utrzepać mikserem.
Prodiż wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Na środku ustawić stożek (z kompletu prodiża). Przelać ciasto i piec 30-40 minut.
W bogatszej wersji, po wystudzeniu, polać ciasto czekoladą, przełożyć kwaskowatym dżemem lub masą z zsiadłego mleka od wuzetki.
Prodiż wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Na środku ustawić stożek (z kompletu prodiża). Przelać ciasto i piec 30-40 minut.
W bogatszej wersji, po wystudzeniu, polać ciasto czekoladą, przełożyć kwaskowatym dżemem lub masą z zsiadłego mleka od wuzetki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz