Składniki:
masło 125 g
czekolada
gorzka 100 g
woda 150 ml
kawa
rozpuszczalna 3 łyżeczki
kakao 75 g
cukru 50 g
mąka pszenna 120 g
jajo 1
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
szczypta soli
koszyczek malin 1
Nutella do wypełnienia malin
batoniki Bounty 4
Przygotowanie:
Masło, czekoladę, wodę, kakao, kawę i cukier podgrzewać
na małym ogniu, ciągle mieszając, aż do rozpuszczenia wszystkich składników. Odstawić
do przestudzenia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Do
czekoladowej masy dodać jajko i zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i
solą, ciągle miksując, aż do uzyskania gładkiej masy.
Umyte maliny nadziać Nutellą i wrzucić do ciasta, tak
jak pokrojone w kostkę Bounty. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na
natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec ok. 50 min w temp 170 stopni.
Górę udekorować nadzianymi malinami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz