Składniki:
krakersy słone 2-3 duże paczki
masa krówkowa
mąka pszenna 1 szklanka
jajo 1
mleko 1 l
budyń śmietankowy bez cukru 1
masło roślinne 1
cukier ¾ szklanki
cukier waniliowy 1
śmietanka 30% 0,5 l
fix do śmietany 2
płatki migdałowe (można uprażyć)
Wykonanie:
¼ l mleka zmiksować z jajkiem, mąką i
budyniem. Resztę mleka zagotować, dodać cukier, masło i cukier waniliowy. Kiedy
masło się rozpuści, zdjąć z palnika i miksując dodać wcześniej przygotowaną
mieszankę. Zagotować, ciągle mieszając. Na dużą blachę wyłożyć warstwę
krakersów i rozsmarować na nich masę krówkową, przykryć krakersami. Następnie wyłożyć
masę budyniową, którą przykryć warstwą krakersów. Śmietankę ubić z fixami, wyłożyć
na ciasto. Posypać płatkami migdałowymi. Włożyć do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz