Translate

niedziela, 10 listopada 2013

Kurczak z papryką



Składniki:

ćwiartki kurczaka 2
mąka pszenna ¼ szklanki
sól ½ łyżki
papryka ½ łyżki
pieprz ½ łyżeczki
olej do smażenia
bulion drobiowy 1¼ szklanki
śmietana ½ szklanki

Wykonanie:

     Mąkę zmieszać z przyprawami. Kurczaka umyć, podzielić na połówki, obtoczyć w mące z przyprawami i zrumienić na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić na małym ogniu przez 45-50 minut. Wyjąć kurczaka (nie dopuścić do wystudzenia). Do rondla wlać śmietanę, rozmieszać i wolno gotować przez 5 minut. Polać kurczaka sosem, podawać z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ