Składniki:
banan 1
jaja 2
cukier puder 1 łyżeczka
sól szczypta
masło 1 dag +1 łyżka do smażenia
woda 200 ml
cukier 15 łyżeczek
cukier waniliowy
Wykonanie:
Do rondelka wlać wodę, dodać cukier i cukier
waniliowy, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez 10 minut. Banana
obrać, pokroić w plastry i wrzucić do syropu. Jaja ubić z cukrem pudrem i solą.
Dodać 1 dag masła pokrojonego w kosteczkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła,
wlać masę jajeczną i smażyć na średnim ogniu przez 3 minuty. Gdy spód zacznie
się złocic, przewrócić omlet i podsmażyć z drugiej strony. Wyłożyć na talerz.
Na omlecie ułożyć banana, zalać syropem, złożyć na pół.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz