Translate

niedziela, 17 listopada 2013

Papryka faszerowana




Składniki:

papryka 5
wieprzowina 0,4 kg
cebula mała 1
olej 1-2 łyżki
sól, pieprz

Wykonanie:

     Mięso ugotować, przestudzić, przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju i dodać do mięsa. Wszystko dokładnie wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę opłukać, odciąć piętkę z szypułką (na ok. 2 cm), wyjąc nasiona. Nadziać masą mięsną, przykryć piętką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać wodą, przykryć i zapiec w piekarniku (ok. 30-40 minut). Podawać z ziemniakami, puree lub ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ