kalafior 1
marchew 1
pietruszka 1
czosnek 1 ząbek
bulion drobiowy ok. 1l
kawałeczek suszonej chili lub pieprz, papryka w proszku
sól
śmietana
bułka lub 2 kromki chleba. ząbek czosnku + olej na
grzanki
koperek lub natka pietruszki do przybrania
Wykonanie:
Umyty kalafior podzielić na różyczki.
Oczyszczoną marchew i pietruszkę pokroić w kawałki. Zalać bulionem. Dodać czosnek, chili, gotować do miękkości warzyw. W tym czasie przygotować grzanki. Pieczywo pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, Podsmażyć na nim rozgnieciony czosnek. Dorzucić kostki pieczywa, podsmażyć na złoto. Ugotowaną zupę zmiksować.
Oczyszczoną marchew i pietruszkę pokroić w kawałki. Zalać bulionem. Dodać czosnek, chili, gotować do miękkości warzyw. W tym czasie przygotować grzanki. Pieczywo pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, Podsmażyć na nim rozgnieciony czosnek. Dorzucić kostki pieczywa, podsmażyć na złoto. Ugotowaną zupę zmiksować.
Nalać do
miseczek, dodać po łyżce śmietany, posypać zieleniną i grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz