Składniki:
porcja rosołowa z kurczaka ½
Vegeta
ziele angielskie, pieprz, liść laurowy
cebula 1
marchew 1
pietruszka 1
ziemniaki 4-5
grzybek suszony 1-2
gęsta śmietana 1 kubeczek
mąka pszenna 1 łyżeczka
natka pietruszki
ser starty Gouda/Rossa
Wykonanie:
Porcję
rosołową umyć, podzielić na części, przykryć wodą, zagotować. Zdjąć powstałą
pianę. Dodać Vegetę, liść, pieprz, ziele i grzybki. Gotować na wolnym
ogniu. Cebulę poszatkować i dodać do wywaru. Marchew, pietruszkę i ziemniaki
obrać, pokroić w słupki i wrzucić do zupy. Gotować do miękkości. Śmietanę
wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem i wlać do garnka. Wymieszać dokładnie,
zagotować. Wylać do filiżanek, posypać natką pietruszki i startym serem.
Podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz