Translate

czwartek, 14 listopada 2013

Leczo



Składniki: 

papryka różnokolorowa 4-5
cebula 4
pomidory 4-5
kabaczek (cukinia) 1 (2-3)
papryczka chili (lub w proszku) 1
kiełbasa ok. 0,5 kg
czosnek 4 ząbki
olej 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól

Wykonanie:

     Kiełbasę pokroić w półplastry, przesmażyć. Dodać cebulę pokrojoną w półplastry, rozgnieciony czosnek i chili. Poddusić do zeszklenia cebuli. Przełożyć do dużego garnka. Podlać niewielką ilością wody.
Obranego kabaczka pokroić w grubą kostkę, dodać do kiełbasy, dusić do zeszklenia.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, grubo pokroić. Połączyć z kabaczkiem.
Na koniec dodać paprykę pokrojoną w grubą kostkę i koncentrat. Krótko całość jeszcze poddusić. Przyprawić solą do smaku. Podawać z pieczywem lub ryżem.

1 komentarz:

DRUKUJ