Składniki:
papryka różnokolorowa 4-5
cebula 4
pomidory 4-5
kabaczek (cukinia) 1 (2-3)
papryczka chili (lub w proszku) 1
kiełbasa ok. 0,5 kg
czosnek 4 ząbki
olej 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
Wykonanie:
Kiełbasę pokroić
w półplastry, przesmażyć. Dodać cebulę pokrojoną w półplastry, rozgnieciony
czosnek i chili. Poddusić do zeszklenia cebuli. Przełożyć do dużego garnka. Podlać
niewielką ilością wody.
Obranego kabaczka pokroić w grubą kostkę, dodać do
kiełbasy, dusić do zeszklenia.
Na koniec dodać paprykę pokrojoną w grubą kostkę i
koncentrat. Krótko całość jeszcze poddusić. Przyprawić solą do smaku. Podawać z
pieczywem lub ryżem.
najlepsze jedzenie o tej porze:) ciepłe i sycące:D
OdpowiedzUsuń