Translate

sobota, 16 listopada 2013

Peperonata




Składniki:

oliwa 4 łyżki
cebula 1
papryka czerwona, zielona, żółta po 2
czosnek 2 ząbki
pomidory z puszki 800 g
posiekana świeża kolendra lub natka pietruszki 2 łyżki
sól, pieprz
czarne lub zielone oliwki posiekane 2 łyżki

Wykonanie:

     Cebulę pokroić w krążki, zeszklić na oliwie. Papryki pokroić w paski, czosnek rozgnieść, dodać do cebuli. Podgrzewać ok. 5 minut. Następnie dodać pokrojone, odsączone pomidory, kolendrę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić na małym ogniu 30 minut, aż cały płyn wyparuje.
Dorzucić pokrojone oliwki, wymieszać i natychmiast podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ