Składniki:
jaja 6
cukier puder 1 szklanka
cukier waniliowy 1
olejek śmietankowy
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko skondensowane 200 ml
galaretka 1
Wykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę. Miksując,
dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, olejek. Na koniec dodać mąkę wymieszaną
z proszkiem do pieczenia. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać
ciasto i piec w nagrzanym piekarniku (góra-dół) przez 10 minut w temperaturze
200 stopni. Jeszcze gorące ciasto zwinąć w rulon usuwając papier.
Galaretkę rozpuścić w szklance wody, wystudzić.
Gdy będzie tężała połączyć z mlekiem skondensowanym. Masą posmarować ciasto, zwinąć
ponownie. Odstawić do całkowitego stężenia.
Można posypać cukrem pudrem lub polać
czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz