Translate

sobota, 16 listopada 2013

Ryba w porach




Składniki:

filety miruny ze skórką 2
sól, pieprz
mąka pszenna
olej do smażenia
por 1
Vegeta
masło 1-2 łyżki
ser żółty ok. 10 dag
śmietana 18% 1 kubek

Wykonanie:

     Umytą rybę osuszyć, podzielić na porcje. Mąkę wymieszać z solą i pieprzem, panierować w tym rybę. Filety obsmażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoto. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Por pokroić, zeszklić na maśle wraz z Vegetą. Przykryć tym rybę. Całość zalać śmietaną, posypać serem startym na tarce o grubych oczkach i zapiekać przez ok. 20 min. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ